FROM THE BLOG

Tips voor je ontwikkelplan

De tips voor ontwikkelplan zijn een beetje traditie geworden. De vorige edities zijn goed gelezen en vaak gedeeld. Dat houden we dus vast. Want wat anno vandaag je situatie ook is, voor ons allemaal geldt dat groeien en ontwikkelen nodig is. Jezelf in beweging krijgen en houden wordt de bepalende factor. Lees hier de tips.

Train jezelf met helpende gedachten

Veel professionals willen graag hun functie behouden. In dit geval is het noodzakelijk om met de eisen om je heen mee te groeien. Ondanks deze logica zie ik velen afwachten en hopen. Met afwachten en hopen wordt kostbare tijd verspild. Het wijst op een reactief kind in ons dat de zaak ondermijnt. Pak dat ondermijnende kindstuk in jezelf aan. Door jezelf met activerende gedachten op te laden, hier zijn er enkele:
– Willen blijven waar ik nu ben, betekent meegroeien,
– Het waait niet over, verandering is here to stay,
– Van afwachten en hopen word ik zwakker,
– Het ongemak van onzekerheid wordt een constante, het is beter als ik leer met om onzekerheid te verdragen,
– Wat anderen kunnen kan ik ook,
– Ik moet het zelf doen want niemand anders doet het voor mij,
– Ik moet mijzelf met strenge hand opvoeden om het afwachtende kind in mij om te buigen naar actief aanpakkend gedrag.

Kies voor ontwikkeling die altijd goed is

Misschien is duidelijk welke ontwikkeling de functie vraagt, die route kun je volgen. Als het niet duidelijk is, pak dan ook de mogelijkheid om je te ontwikkelen in 2016 met beide handen aan. Kies daarbij voor opties die in ieder scenario goed passen. Als je niet of minder gefaciliteerd wordt vanuit je organisatie, probeer dan ook ontwikkelkansen te pakken die jouw positie versterken. Voorbeelden zijn: helder krijgen wat je sterke punten zijn, het versterken van competenties, het toegroeien naar vermoedelijke toekomstige eisen, het actualiseren van inhoudelijke kennis, persoonlijke ontwikkeldoelen zoals zelfvertrouwen, emotionaliteit, omgaan met druk, loopbaanplan, etc.

Plan B

In toenemende mate wordt gevraagd om een Plan B te hebben. De gedachte hierachter is dat jij er klaar voor bent, mochten zich onverwachte ontwikkelingen voordoen. Zeg dus tegen jezelf; wat ga ik doen als ik mijn baan verlies? Leer de spanning die dat geeft op te vangen en de stap naar actief handelen te zetten. Onderschat niet hoe belangrijk Plan B is. Als je wacht tot de verassing werkelijk daar is, dan zul je jouw Plan B moeten maken in een periode van veel meer onzekerheid en meestal ook meer spanning. Dat is niet fijn voor jezelf en het doet de kwaliteit ook geen goed. Gebruik dus de – relatieve – rust van dit moment om te bepalen wat je gaat doen, mochten zaken anders lopen dan verwacht en gewenst.

Zelfbeheersing, wilskracht en aandacht

De absoluut grootste uitdaging die mensen hebben is om het uitstellende en ondermijnende gedrag onder controle te krijgen. Waar een wil is, is een weg. Kijk heel eerlijk naar jezelf en bezie of jij je reactief opstelt en dat goed praat naar jezelf en naar anderen. Als je die hobbel neemt, heb je de helft gewonnen! Tot slot moedig ik je aan tijd te besteden aan je ontwikkeling, ook aan het proces om erachter te komen welke ontwikkeling voor jou goed zou zijn. Het lukt namelijk niet zonder er tijd aan te besteden.

Heb je hulp nodig in het proces wat ik hier beschrijf? Je kunt bij Binnenzaken terecht voor een vrijblijvende intake. We kijken dan naar jouw situatie en wat er nodig is om verder te gaan. Na de intake is de keuze aan jou.