FROM THE BLOG

Wil je bij je huidige werkgever blijven? Groei dan mee!

Puzzel bij blog blijven passenIn coaching en in trainingen horen we vaak dat mensen vooral graag bij hun huidige werkgever willen blijven. Daar is niets mis mee. Wat er vaak wel mist is een realistische aanpak om bij het bedrijf te blijven passen. Daar gaat deze blog over.

Vijf tips om bij je huidige werkgever te blijven passen

1. Zorg dat je jezelf goed kent
Van belang is dat je goed weet wie je bent, wat je kan, hoeveel je kan, wat je plezierig werk vindt, waar je energie van krijgt. Deze zelfkennis zorgt ervoor dat je vanuit eigen kracht mee kunt doen met veranderingen, je hoeft je niet te forceren om te blijven passen. Dat levert energie op en dat kan je dan weer duurzaam volhouden.

2. Zorg dat je een bepaalde herkenbare expertise hebt of opbouwt
Van waarde ben je als je rondom een bepaald onderwerp (dat kan zijn een vak, beroep, expertise, proces, systeem, procedure, wet, regelgeving) kennis, vaardigheden, opleiding, ervaring en netwerk hebt. Van belang is dat die expertise zich steeds verder verbreedt door er steeds iets bij te leren. Dus geen losse flodders in leren maar gericht uitbouwen en opbouwen van kennis.

3. Volg de ontwikkelingen om je heen en speel erop in
Zowel op je eigen afdeling als in de organisatie, het vakgebied en in de sector. Begin klein en leer jezelf aan te anticiperen op komende veranderingen. Zorg dat je op tijd nieuwe kennis vergaart over iets nieuws, loop niet achter de feiten aan.

4. Maak verschil tussen bijblijven en verbreden in kennis
Veel mensen vertellen mij dat ze altijd met de veranderingen mee doen. Doorvragend gaat het vaak om reactief datgene leren dat nodig is om bij te blijven in de functie. Dat is het meest minimale scenario. Beter is het om én bij te blijven én te verbreden in kennis. Wie meer kan en weet is op meerdere plekken inzetbaar. Zo vergroot je je kansen.

5. Stuur zelf je loopbaan en (interne en toekomstige) inzetbaarheid!
Mensen met een eigen loopbaankoers doen het doorgaans goed qua inzetbaarheid, zo blijkt uit onderzoek.
Toch laat 65% van de werknemers de loopbaan aan het toeval over. Niet handig! Gebruik de vele tools die beschikbaar zijn via de (online) HR-portals en zorg dat je focus hebt in je werk, leren en leven.

Kom je jezelf tegen in het beantwoorden en invullen van deze onderdelen? Kijk dan eens of de vrijblijvende intake en professionele coaching jou zou kunnen helpen.

Over Monique van Eeuwijk

Mijn naam is Monique van Eeuwijk en ik ben sinds 1997 initiatiefnemer en eigenaar van Binnenzaken Coaching & Training. Ik help je om de modus te vinden om te werken vanuit wat echt is voor jou. Ik (en de coaches en trainers waarmee Binnenzaken samenwerkt) leer je hoe je lekker in je (werk)vel kunt zitten, hoe je lekker in je functie zit en hoe je lekker in de markt blijft liggen.

Ken je iemand die gebaat zou zijn met deze tips? Hieronder de mogelijkheden om dit bericht door te zetten.