FROM THE BLOG

Als je ook die bezieling in je werk wilt voelen

Als professional is het heerlijk om vanuit ‘authentic power’ aan de slag te zijn. De dingen gaan soepel, je hebt energie, er is plezier zowel privé als zakelijk. Als het gaat over ‘authentic power’ is de link naar de ziel voor de hand liggend. Zelf ben ik nogal nuchter en vind ik benaderingen en teksten al vrij snel zweverig. Maar bij het werk van Gary Zukav heb ik dat niet, ooit zag ik hem in een interview en dat is me altijd bijgebleven. Zukav legt concreet uit wat de ziel is en hoe we de ziel kunnen leren voelen en volgen. Het onderstaande beeld over het moederschip deel ik geregeld in de coaching, professionals zoeken deze kracht graag op. Redenen genoeg dus om er hier op in te gaan.

De koers van het moederschip

Zukav: ‘Denk aan je ziel als een ‘moederschip’ dat altijd weet waar de hele vloot naartoe gaat. Jij bent één van de scheepjes die er omheen varen. Als je het moederschip volgt is je leven gevuld met betekenis, doel en liefde. Je ziel (het moederschip) koerst steevast op harmonie, samenwerking, delen en eerbied voor het leven.

De koers leren aanvoelen

Jij als persoonlijkheid – het kleine bootje – probeert in je leven de koers van het moederschip (de ziel) te vinden. Met dat kleine bootje kun je op ieder moment elke kant op die je wilt, je hebt immers je ‘vrije wil’. Je bent vrij om je eigen keuzes te maken en je kiest altijd zelf hoe je reageert op de dingen in je leven. Je kunt bijvoorbeeld een andere kant op varen dan je ziel aangeeft. Je merkt dat aan de deining die er is buiten het kielzog van het moederschip. Het is daar moeilijker om voldoening te vinden in je leven. Maar als je de koers van het moederschip wel vindt en volgt nemen betekenis, levendigheid en interesse toe.

Aandacht voor wat je voelt

Zukav; ‘Je ziel spreekt tot je via je intuïtie. Veel mensen hebben het zo druk met hun leven, ze hebben niet de rust om bij zichzelf stil te staan en te weten wat ze voelen. En dat gevoel heb je nodig om je intuïtie waar te nemen. De eerste stap is je bewust te worden van alles wat je voelt. Zukav: ‘Wees niet bang om woede, jaloezie of angst te voelen. Je kunt groeien als je je gevoelens bewust voelt. Je gevoelens zijn het krachtveld van je ziel.

Ken je eigen intentie

Zukav: ‘Elke daad, gedachte en elk gevoel komt voort uit en wordt gevoed door een intentie, en die intentie is een oorzaak die één geheel vormt met de gevolgen ervan. Intentie is de allersterkste energie in je leven. Door je intenties te richten op die zaken die voor jou betekenisvol zijn voelen de dingen niet (meer) als een last, je doet dan wat je graag wilt doen. Doordat je doet en geeft vanuit je intentie, vanuit je hart, vanuit jezelf, van binnenuit, geeft dat vreugde en voldoening. Zukav; ‘Jij weet alleen in je hart wat je intentie is. Door aandacht te hebben voor wat je voelt kun je dus ook voelen welke intentie je bij iets hebt’. Het is van belang hier tijd en aandacht voor te hebben.

Bron: Gary Zukav – De zetel van de ziel.

Oppakken via persoonlijke coaching?

Veel professionals pakken dit leerdoel op in persoonlijke coaching. Wil je meer weten over persoonlijke coaching, lees hier de FAQ’s. Als jij persoonlijke coaching overweegt ben je welkom om gebruik te maken van de vrijblijvende intake bij Binnenzaken.

 

Over Monique van Eeuwijk

Mijn naam is Monique van Eeuwijk en ik ben sinds 1997 initiatiefnemer en eigenaar van Binnenzaken Coaching & Training. Ik (en de bij Binnenzaken aangesloten coaches en trainers) versterken je zelfkennis zodat je vanuit jouw eigen natuur succes kan boeken.